Oktober 1982
April 1989
November 1990
Oktober1991
September 1993

Angélique van Gool-Linders

test afbeelding

Angélique van Gool-Linders is als zevenjarige begonnen met groepsles blokfluit. Al langer wilde ze dolgraag een ander instrument leren bespelen en ze koos voor de dwarsfluit. Na één maand dwarsfluitles te hebben gehad wist ze al precies wat ze wilde: ''Ik wil dwarsfluitlerares worden.'' En dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Angélique heeft privélessen dwarsfluit ontvangen van Maarten Pel in Arnhem. Na 4 jaar les werd zij al aangenomen op de diverse conservatoria. Zij heeft dwarsfluit gestudeerd bij Thies Roorda, Rien de Reede, Derek Moore en Machiko Takahashi. Zij is cum laude geslaagd aan het conservatorium van Arnhem. Als actief deelneemster heeft zij vele masterclasses gevolgd bij internationaal vooraanstaande fluitisten, zoals Frans Vester, Geoffrey Gilbert, Trevor Wye, William Bennet, Aurele Nicolet, Peter-Lukas Graf en Robert Dick.

Tijdens haar studie heeft ze veel vervangen op de diverse muziekscholen in Arnhem, Zevenaar, Bemmel, Elst, Duiven, Didam, Renkum, Oosterbeek, Wageningen en Nijmegen.

Op 14-jarige leeftijd was zij dirigente van een groot kinderkoor, wat onder haar leiding is uitgegroeid tot ruim 70 kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Een paar jaar later kwam er een groot gemengd koor bij, met repertoire van Palestrina tot Andriessen.

Tijdens haar studie was zij eerste fluitiste bij het Velper Bach Ensemble, eerste fluitiste bij Het Gelders Begeleidingsorkest en speelde zij bij diverse ensembles (van kamermuziek tot hedendaagse muziek).

Als freelance fluitiste heeft zij haar medewerking verleend aan talloze concerten. Sedert 1991 is zij als dwarsfluitdocente verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool. Dit combineerde zij met het eerste anderhalf jaar met haar UM studie.

Vanaf 2002 heeft zij projectmatig, maar met regelmaat opgetreden met pianiste Henny van Eersel. Sinds 2003 leidt zij haar eigen dwarsfluitensemble Flautando Brioso.

Met grote bevlogenheid geeft Angélique les aan jonge kinderen, adolescenten en volwassenen. Ze heeft oog en hart voor zowel de leerling als voor de muziek. Met ontzettend veel enthousiasme, humor, creativiteit en positiviteit verzorgt zij op gedegen en serieuze wijze haar lessen. Altijd op zoek naar nieuwe muziek en uitdagingen. Aangezien ieder mens uniek is, probeert zij echt les op maat te geven, passend bij de betreffende leerling. Naast het aanleren van een goede techniek (Angélique's uitspraak: "Je toon is je visitekaartje......"), laat zij de leerlingen, naast de klassieke muziek, ook kennismaken met andere muziekstijlen, om zo de horizon van de leerling te verbreden. Haar passie voor de (dwarsfluit)muziek maakt, dat leerlingen zich lang met haar verbinden en contact houden op muzikaal en persoonlijk vlak. Diverse leerlingen van haar hebben de stap gemaakt naar het conservatorium.

 

 

 

Mei 1990 Chris Farr, Lucia Swarts
Mei 1990 Georg Strassmann, Jos Wissink, Hans Vader
Juni 1993